Fedezd fel az V. kerület magyar design üzleteit!

STYLEWALKER BUDAPEST

Fashion Revolution Day

És neked ki készítette a ruhádat?

2018. április 24. - Stylewalker Budapest
pizsi.JPG
A PIZSI tervezője Mandzák Enikő és Oszlánczi Edit, varrónő

Április 24-e a Divatforradalom Napja (Fashion Revolution Day), amit egy megrendítő tragédia keltett életre. 

2013-ban ezen a napon omlott össze Dakkában, Banglades fővárosában egy nyolcemeletes ruhagyár, több ezer embert temetve maga alá. Több mint 2500-an sérültek meg, és legalább 1134 ember halt meg a katasztrófa során. A Fashion Revolution nonprofit szervezet Nagy-Britanniában alakult. Létrehozói úgy gondolták, hogy 1134 emberélet túl sok ahhoz, hogy szó nélkül hagyják. Azt vallják, a divatipar etikus és átlátható átalakítására van szükség.

Itthon is egyre több divatszakembert, újságírót érdekel ez a téma; köztük van Mengyán Eszter, a Holyduck blog létrehozója, aki most már két éve szívügyeként kezeli az etikus divatot, és írásain keresztül próbál minél több információt megosztani azokkal, akik fontosnak tartják a fenntarthatóságot, a környezetvédelmet és az emberi jogokat. Hisz abban, hogy az átláthatóság az első lépés az ipar átalakulása érdekében, és ez egy egyszerű kérdéssel indul:

Ki készítette a ruhámat? Who made my clothes?

A Divatforradalom Napja apropójából Eszter összefogott Mandzák Enikővel, a PIZSI magyar márka megálmodójával, és arra kértek 60 magyar tervezőt, hogy adjanak választ a kérdésre, valamint mutassák meg: kik készítik a ruháinkat, kik állnak a márka mögött. Több stylewalkeres tervező is részt vett az akcióban. 

Kattintsatok, ha érdekel benneteket, hogy kik ők!

Ha többet szeretnétek tudni a résztvevő tervezőkről, olvassátok el a Holyduck posztját itt.

süti beállítások módosítása