Fedezd fel az V. kerület magyar design üzleteit!

STYLEWALKER BUDAPEST

Titkos kertek a belvárosban, bűnesetek a Várban és még ezernyi kaland Budapesten - Imagine Budapest interjú

2017. november 23. - Stylewalker Budapest

imaginebudapest.png

Az elmúlt 5 évben elterjedtek Budapesten is a tematikus városnéző túrák és az erre szakosodott szervező csapatok. Ezek között is az egyik legismertebb és kedveltebb az Imagine Budapest, akik nem kevés energiát tesznek bele abba, hogy megfejtsék a főváros titkait. Számukra ez azonban hatalmas öröm, és ez látszik minden dolgon, ami kapcsolódik hozzájuk. Káldi Emesével beszélgettünk.

Mi motivált titeket annak idején, hogy létrehozzátok az Imagine Budapestet?

Szerettük volna megmutatni a főváros rejtett szépségeit egy olyan színvonalas szolgáltatás keretében, mely túlmutat a helytörténeti vezetéseken, és ami kulturális élményt nyújt az érdeklődőknek. Ráadásul mi is nagyon kíváncsiak voltunk arra, hogy milyen titkos történeteket és helyszíneket őriz Budapest, aminek megismerésével mindenki közelebb kerülhet a városhoz, mélyebben kötődhet hozzá.

Mi az 5 kedvenc sétátok, és miért?

 Az új sétákat mindig nagyon szeretjük de vannak “örökzöldek” is. Aktuális kedvenceink a Legenda és valóság, ami egy séta az oszmán kori budai várnegyedben, A rejtélyes art deco, a Vadlesen Terézvárosban, ami kimondottan a gyerekeknek szól, a Sercli, ahol a Hungária gőzmalmoktól kezdve bemutatunk a kézműves pékségekig sok mindent. Az ötödik pedig A fal adja a másikat, ahol  a pesti épületdíszek titkos nyelvét fejtjük meg.

imagine.jpg

Forrás: Imagine Budapest Facebook

Mi a legkedvesebb visszajelzés, amit valaha kaptatok?

Ez a két kedvencünk:

“Köszönjük ezt a délelőtti sétát. Igazi mese volt 2,5 órában, minden percét élveztük!”

“Szüleink házassági évfordulójára adtuk ajándékba a TItkos Kertek túrát. Köszönetet szeretnék mondani azért az élményért, amit a séta során szereztetek nekik. Úgí érezték, megállt az idő és teljesen át tudták adni magukat a túra leírásában megsejtett hangulatnak. Köszönet érte és kitartás a folytatáshoz, a szűnni nem akaró lelkesedéshez!”

Mi az, amit a legjobban szerettek Budapestben?

A reggeli napsütést a Szabadság hídon. A délutáni csúcsforgalmat az Oktogon környékén. A Városligeti tavon csúszkáló korcsolyázó emberek látványát. Az elegáns, titokzatos villákat a Svábhegyen. Az augusztusi hőségben a strandokról, fürdőkből kiszűrődő nevetés hangjait. A hajnalokat a rakparton…. Mindent szeretünk, ami élettel teli, aminek története van, ahol az emberek jól érezhetik magukat, ahol a város több less attól, hogy benne élünk.

Miért érdemes titeket választani?

Azért érdemes az ImagineBudapest-et választani, mert nálunk minden korosztály megtalálja az érdeklődési köréhez illő sétát – legyen szó építészetről, gasztronómiáról, irodalomról, történelemről vagy szocio témáról, esetleg zenéről. Mindent megteszünk azért, hogy a létrejött séták valóban olyan mély és különleges tudásanyagot dolgozzanak fel szórakoztató, könnyed módon, amely nem elérhető a laikusok számára. Minden sétánkon igyekszünk különleges, egyébként nem látogatható helyszínekre elvinni a látogatókat, melyek felkeresése valódi élményként raktározódik el az ember lelkében.

Ha a pedig a Királyi Pál utca 18. környékén jártok valamikor, és felkapnátok egy Stylewalker térképet, nyugodtan nézzetek be az irodájukba, mert mostantól náluk is megtalálható.

 

 

süti beállítások módosítása